Slider
Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

 

Astrologická společnost Ostrava – založení

Pomalu a po špičkách přichází jakýsi projekt o uvědomění se, o připomenutí si, že Astrologická společnost Ostrava má své dobré a zdravé kořeny, ze kterých vyrůstá. Jedna generace zraje a odchází, mládí přichází.

Zkusme se v myšlenkách spojit se svými učiteli, přáteli, kteří se již pomalu vzdalují, a přenesme jejich poselství mladším.

Ať nás v tom světelné síly vedou a pomáhají, ať toto dílo splní svůj úkol.

Za to jim všem děkujeme.

 

Co bylo před založením společnosti – vzpomínky

Protože můj dědeček padl v 1. světové válce a nevím kdy a kde, často se do té doby ve vzpomínkách vracím. Historie hovoří o ztracené generaci, která tady je, žije v nás a našich potomcích.

Říká se, že po 1. světové válce Ostrava stejně jako jiná města v jiných zemích, žila ve zmatku. Těžký průmysl zaměstnával mnoho zajatců, kteří chtěli odejít domů, z fronty a lesů se vraceli muži. Počítaly se ztráty, bylo mnoho bolesti. 

Byla to doba, která v mnohých probouzela citlivost a schopnost spojovat se s jinými světy, navazovat kontakt s dušemi zemřelých, a tak znovu propojovat rozdělené rodiny. Teurgické vědy znovu vyrůstaly z tohoto základu a v Ostravě se vytvořila silná skupina spiritistů, kteří se pravidelně scházeli.

(J. Rösner: Spiritismus ve Slezsku, příspěvek k objasnění historie i dnešního stavu spiritismu ve Slezsku. Vydavatel: Administrace „Spiritistické revue“ v Radvanicích ve Slezsku 1927.)

Spiritismus ve Slezsku

 

Těžké časy do čistého cítění vnesl totalitní systém. STB pronásledovala každého, o kom se jen tušilo, že může mít schopnosti, vědomosti, literaturu. Mnoho mladých a nadšených astrologů bylo odmítnuto učiteli, mnoho přátelství se rozpadlo. Přesto i v těchto těžkých dobách působilo na Ostravsku mnoho velmi významných, zkušených a vyzrálých astrologů, kteří navzdory systému a potížím dokázali v těžkých podmínkách opatřovat literaturu, studovat, pomáhat lidem. Je to generace těch dříve narozených, jejichž totožnost se dnes jen velmi těžce objevuje.

Svoboda přišla v roce 1989 a to je také doba založení naší společnosti.

 

Horoskop založení Ostravské astrologické společnosti.

Málokdo z obyvatel Ostravy, našeho kraje a dalších oblastí ví, že

2.9.1991 ve 20,41 SELČ byla v Ostravě slavnostně založena Ostravská skupina České astrologické společnosti se sídlem v Praze, která se záhy osamostatnila.

 

 

Astrologická společnost Ostrava - Založení: 2.9.1991 20:41 SELČ Ostrava (ASC 22 BE)

 

Počet zakládajících členů byl 15 a jak nám sděluje horoskop založení společnosti, dali si do vínku tři úkoly:

  1. Prvním úkolem je v radosti se scházet s přáteli, debatovat o svých hvězdných zájmech, navzájem si sdělovat objevy a zkušenosti.
  2. Druhý úkol nás pověřuje svědomitým studiem, dělnou činností, odpovědností a službou. Tuto vlastnost potřebuje každý, kdo se chce zabývat astrologií. Studium astrologie přináší změněný pohled na život, vysvětluje, co se děje a proč, odbourává malichernosti a učí navazovat čisté mezilidské vztahy.
  3. Třetím úkolem je duchovní rozměr astrologie. Horoskop zrození společnosti nás tímto úkolem velmi silně vybavuje, vyzývá k šíření a poznávání astrologie, jako královské vědy.

Dříve v minulosti byly poznatky tajné, patřily jen vyvoleným. Nyní jsou dostupné každému, kdo o ně projeví zájem.

Ostrava má velmi silné duchovní kořeny, na které dnes můžeme navázat a ze kterých těžíme. Intenzívní důlní činnost má za následek, že kořeny Ostravska, důlní šachty, byly a jsou magnetizovány myšlenkami, tužbami, přáními našich předků, jejich poctivou a svědomitou prací, nádherným přátelstvím, hrdinskou obětavostí a zodpovědností k životu. Nyní přišel čas a my vnášíme do našich životů tyto jejich představy. Promlouvají do našich duší, a kdo naslouchá, je jimi veden.

Ostravsko má velmi silný duchovní potenciál, který se dnes rozvíjí ve školství, univerzitním světě, špičkovém lékařství, záchranné službě, výrobních podnicích, světě kultury, světě informačních systémů, podnikatelských sférách, službách…

Aktuality
Nejnovější příspěvky
Nabízím